9 tipů, jak vybrat dobrý Affiliate program

31.7.2013

Affiliate programy jsou jedním z nejefektivnějších způsobů, jak vydělat peníze s pomocí vlastních webových stránek. Na internetu najdete množství partnerských programů propagujících mnoho různých produktů. Zdaleka ne všechny vám ale zajistí nejvyšší příjmy. V tomto článku vám ukážeme 9 užitečných tipů, které vám pomohou vybrat pro vaše vlastní webové stránky vhodný a zajímavý affiliate program.

Affiliate je forma propagace. Affiliate v angličtině znamená „přidružit“, „sloučit“. Česky se mu také říká partnerský program. Affiliate partneři propagují výrobky jiných firem a dostávají provize pokaždé, když si díky nim výrobek někdo koupí. Nejčastější formou propagace je umístění banneru na vaše www stránky. Každý banner obsahuje speciální odkaz, díky kterému firma zjistí, kdo jí zákazníka přivedl, a může mu vyplatit odměnu.

1. Propagujte produkty související s vaším webem

První rada, kterou vám chci dát, je nejdůležitější ze všeho. Propagovaný produkt by měl souviset s tématem vašich webových stránek.

Samozřejmě, pokud chcete, můžete na stránce o mobilních telefonech propagovat kuchařku. Určitě ale nevyděláte tolik peněz, jako kdybyste propagovali firmu zaměřenou na výrobu mobilů nebo moderní technologie.

2. Podporujte dobré produkty

Než začnete něco propagovat, zjistěte si, co si o produktu myslí jeho uživatelé.

Když budete propagovat špatný výrobek, reputace vašeho webu tím utrpí. Naopak když budete propagovat dobrý produkt, je mnohem vyšší pravděpodobnost, že si ho někdo opravdu koupí a vy na tom vyděláte.

3. Produkt si nejdřív vyzkoušejte

Klady i zápory produktu nejlépe poznáte tak, že si ho sami vyzkoušíte.

Občas to nebude možné, protože cena produktu bude příliš vysoká. Ale jindy, například u affiliate programu Webnode, si produkt můžete předem vyzkoušet zdarma.

4. Vysoké provize motivují k práci

Ten, kdo se zapojí do affiliate programu, má jasný cíl: vydělat peníze. Dostatečně velká odměna vás bude o to více motivovat k propagaci výrobku.

Ve Webnode se snažíme nabízet co nejatraktivnější provize. Podívejte se na naši tabulku odměn.

5. Dobré propagační materiály posílí prodej

Než si vyberete affiliate program, měli byste si zjistit, jaké propagační materiály budete mít k dispozici.

Firmy vám obvykle dají k dispozici bannery, mohou mít ale i předpřipravený text, který svým čtenářům pošlete jako newsletter, publikaci, kterou budete sdílet na svých sociálních sítích, nebo recenzi produktu, kterou stačí publikovat na vašich webových stránkách.

V affiliate programu Webnode najdete škálu různých bannerů, vytvořených tak, aby návštěvníka webu opravdu zaujaly.

6. Některé programy mají svá omezení

Některé affiliate programy mají speciální podmínky, za nichž můžete produkty propagovat. Například vám nedovolí vytvořit kampaň na Facebooku, poslat newsletter nebo vytvořit reklamu v Google AdWords.

Odkaz z Affiliate programu Webnode můžete použít téměř jakkoliv: v newsletteru, na sociálních sítích, fórech, na blogu atd. Naší jedinou podmínkou je, že se vaše webová stránka nejmenuje podobně jako Webnode a že nevytváříte placenou kampaň obsahující klíčové slovo Webnode nebo jemu podobné.

7. Dlouhodobé zisky jsou výhodnější

Pokud chcete s affiliate vydělávat pravidelně, měli byste si vybírat takové programy, které vám nabídnou provizi v případě opakovaných nákupů.

Kupříkladu pokud jste affiliate partnery Webnode, a někdo si díky vám objedná doménu a o rok později si ji prodlouží, dostanete dalších 10 % z ceny. Bohužel, málokterý partnerský program nabízí takové možnosti.

8. Každý zákazník preferuje jiný způsob platby

Někdo preferuje PayPal, někdo platbu přes dobírku. Vybírejte takové produkty, které je možné zakoupit co nejvíce různými způsoby – zvýšíte tak svoji šanci, že zákazník vámi propagovaný produkt koupí.

Webnode nabízí širokou škálu možností platby, které se liší zemi od země. Díky tomu si naši uživatelé mohou snadno a pohodlně zakoupit naše služby – a vám přinést víc peněz.

9. Síť affiliate partnerů

Mnoho affiliate programů funguje na principu mnohaúrovňové sítě. Když se díky vám někdo stane affiliate partnerem, získáte bonus za každý produkt, který prodá. A bonusy budete mít i z produktů prodaných partnery, kteří se do programu zaregistrovali díky němu. Když si dokážete vybudovat dobrou afilliate síť, vaše zisky rychle porostou.

Přemýšlíte, kde najít zajímavý program? Většinu tuzemských affiliate programů najdete Seznamu affiliate programů.

Náš seriál o partnerských programech bude brzy pokračovat. Chcete taky začít vydělávat s affiliate programy? V tom případě si určitě přečtěte článek 10 rad, jak vydělat peníze s affiliate programem.

Máte vlastní kritéria, podle nichž vybíráte affiliate programy? Napište nám o nich do komentářů!

Přemýšlíte o vytvoření vlastních internetových stránek?
Tvorba stránek s Webnode je opravdu jednoduchá a navíc zdarma. Zkuste to ještě dnes!

Nezapomeňte si také přečíst návod, jak vydělávat na webu krok za krokem.